søndag 28. mars 2010

Bomber i Bangkok

5 personer skadet da flere granater eksploderte nær to tv stasjoner i Bangkok lørdag. Statsminister Abhisit sier han er villig til å møte rød-skjortene for å finne en løsning på konflikten, møtet vil finne sted søndag ettermiddag og bli overført på Thailandsk tv.

Jeg tviler vel egentlig på at et slikt møte vil føre til noe da partene står altfor langt i fra hverandre, det er utrolig hvor mye kvalme en mann som ikke engang er til stede i landet klarer å skape.

Jeg har forståelse for å kjempe for demokrati men ikke når det er et skalkeskjul i kampen for å få en korrupt kjeltring tilbake til makt.

4 kommentarer:

  1. Det er vel ikke fullt så enkelt. Det er forskjellige meninger om Thaksin. Han betalte ned gjelden til Thailand. Han bygde ny flyplass. Han gjorde det lettere for de fattige på landsbygden, når de for eksempel skal ha kontakt med kommuneansatte. Han sloss mot kriminalitet og korrupsjon, som ingen andre har gjort før han. Det er klart, at mange følte seg etter hvert truet av regjeringen til Thaksin. Militærkuppet ble gjort på et utrolig tynt grunnlag, i alle fall om en ser det fra en demokratisk synsvinkel. Nå er vel de fleste enig om, at Thaksin ikke kan lede noen regjering igjen. Men forskjellen i politikken er jo der fortsatt. Nå styrer eliten. Folk flest må nødvendigvis føle større avstand til politikere nå. De fleste mennesker på landsbygda har alltid følt seg tilsidesatt av politikerne før Thaksin. Men man mener altså, at det er rett og rimelig, at eliten uten et demokratisk grunnlag i folket skal styre? Man mener, at demokratiet ikke hører hjemme i Thailand? De gule har militære på sin side. Derfor styrer de. Er det uproblematisk?

    SvarSlett
  2. På ingen måte uproblematisk men sannsynligvis det minste av to onder slik som situasjonen er. At Thaksin er en dømt forbryter er ingen tvil om, at dommen er riktig er heller ingen tvil om, at det hele ble satt i gang for å bli kvitt Thaksin er heller ingen tvil om.

    SvarSlett
  3. Thaksin har sikkert gjort noe ulovlig, på samme måte som etterfølgeren ble avsatt på grunn av å ha deltatt i et matprogram. Men her brukes altså loven veldig hardt for å si det mildt. Berlusconi har jo for eksempel blitt anklaget for minst hundre like alvorlige ting gjennom sin regjeringstid, og overlevd. I Thailand har man tidligere hatt statsministre, som har beriket seg gjennom egne firmaer. Firmaet har fått store oppdrag i eget valgdistrikt av regjeringen. Da snakker man om alvorlig korrupsjon. Så kan det virke på meg, som om loven er blitt strammet inn. Og det er forståelig. Men likevel kan det vel være litt rom for å feile, når man snakker om små detaljer og mistanker? Militærkupp og avsettelse er sterke reaksjoner, som ikke står i stil, (slik jeg ser det). Dernest føler man fra de røde sin side, at det ikke er likhet for loven. De gule blir ikke dømt, selv om det er nokså opplagt, at noen i regjeringen har beriket seg ulovlig. De gule slipper unna med å lamme flyplasser uten noen reaksjoner, mens de røde lederne blir satt i fengsel for mindre ting. Men du har nok rett i, at det er best de gule får styre. Hvis de røde styrer etter valg, så vil vel ikke viktige maktpersoner og miltæret respekte det. Da blir det lett kaos. Demonstrasjoner vil sikkert heller ikke virke, på samme måte som demonstrasjoner ikke virker i Myanmar. Det er mye som skurrer politisk i Thailand sett fra de røde sitt ståsted.
    Vet du hvordan samtalene på TV har gått?

    SvarSlett
  4. Samtalene på tv ja, fikk med meg første runde der en ble enige om flere møter, nå kom det vel ikke noe ut av disse samtalene så rød-skjortene avviser flere møter da de to parters mål er forskjellige... duh

    SvarSlett