mandag 28. desember 2009

Ingen nåde.

Thailand utviser nå 4000 flyktninger fra Laos, disse tilhører hmong-folket som i sin tid støttet USA under Vietnamkrigen.

Selvsagt blir det protestert fra ulike hold men jeg tror vel egentlig at det er litt sent siden 5000 soldater allerede har blitt satt på oppdraget.

En flyktning fra Laos er dessverre mindre verdt enn en hund for de fleste thaier og i så måte bryr de fleste thaier seg ikke om å være "politisk korrekt", det er i grunn et uttrykk som ikke eksisterer i Thailand.

Rasisme derimot eksisterer i fullt monn, det blir heller ikke lagt skjul på, heller ikke sett ned på. Det er ikke uvanlig å oppleve rasisme i praksis i Thailand eller i andre asiatiske land for den del så flyktningene må nok håpe på hjelp utenfra.

USA, EU,FN og en rekke hjelpeorganisasjoner har engasjert seg og bedt myndighetene i Thailand om ikke å utvise flyktningene.

Laos på sin side garanterer for sikkerheten til flyktningene, hvor mye en skal legge i en slik garanti er usikkert men selvsagt støtter myndighetene i Thailand seg til uttalelsen og er fast bestemt på å gjennomføre utsendelsen.

Det ser nok ut til at Thailand fortsetter sin flyktningepolitikk uansett hva utenforstående måtte mene..