lørdag 13. mars 2010

Demonstrere, en jobb?

Enn så lenge foregår det hele forholdsvis rolig, så langt er vel det eneste som er rapportert noen som kastet plastflasker etter rødskjorter fra kontorer i Silom.

Regjeringen tar derimot situasjonen alvorlig og har utplassert 50000 soldater i Bangkok, det er satt opp veisperringer og i tillegg til sjekk av rødskjorter blir også bilder og video tatt, noe som kan komme godt med hvis situasjonen utvikler seg.

Thaksin gikk selv ut og oppfordret demonstrantene om å forholde seg rolig men faktisk ser det også ut til at rødskjortene minker i antall og den støtten Thaksin hadde, nok har fått en knekk etter retten beslo halvparten av hans milliard formue.

Jeg vil tro at hans mest trofaste støttespillere blandt Thailands fattige som han jo har gjort mye bra for nok også etter hvert oppfatter at ikke alt er gull og grønne skoger, at Thaksin og hans familie har beriket seg på uærlig vis er liten tvil om, forskjellen fra andre politikere er vel at han ble tatt med hånden i honningkrukka..

Eller kanskje de tviler på om han klarer å betale demonstrantene? 500Bht dagen for å demonstrere er mer enn de fleste tjener på annet vis.





Jeg skulle likt å vite hvor stor støtten hadde vært uten betaling?

Da var vi i gang, som lovet tar demonstrasjonene seg opp i dag og demonstrantene truer med å lamme Bangkok.

Kravet er selvsagt avgang av sittende regjering og nyvalg, hva er alternativene? Thaksin? Eller marionetter styrt av Thaksin?

Dette er det mest sannsynlige hvis rødskjortene får viljen sin, en foretrekker å bli styrt av en korrupt politiker som har brukt Thailand som sin egen lommebok, han har gjennom selskapene som er styrt av familien tusket til seg milliarder..

Jeg sier ikke at andre politikere ikke er korrupt og kanskje er det der hovedpoenget ligger? Med Thaksin så godtar folket korrupsjon så lenge det drypper litt på en selv? Kanskje det er sjakktrekket som andre politikere ikke har skjønt? Noen smuler i riktig retning og ting glir så mye bedre...

Jeg ser den danske ambassadøren advarer danske turister mot å kle seg i rødt, fornuftig, jeg tror også gult kan være lurt å unngå hvis en skulle befinne seg i BKK akkurat nå..

Norges ambassade advarer nå nordmenn i Bangkok etter granat kasting mot militærbase, det er nok på sin plass å unngå store mengder med rødskjorter men at det er spesiellt farlig for turister tror jeg nok ikke.

Rødskjortene ofrer eget blod for landet. En aksjon som myndighetene har gitt tillatelse til så lenge det foregår rolig.

Nordmann deltar i aksjoner.