tirsdag 6. oktober 2009

Lavsesong for turisme=høysesong for kriminalitet.

Norsk småbarnsfar skutt i Korat eller Nakorn Ratchasima for de "innfødte" og lokalkjente.

Det er en kjennsgjerning at lavsesong og svikt i turisme gjerne fører til et oppsving i kriminalitet.

Dette er kanskje lettere å se på mer tradisjonelle reisemål som Pattaya, Phuket og lignende plasser.

Likevel er det jo endel turisme rundt Korat også, i tillegg til endel mer eller mindre fastboende utlendinger og det er jo klart at finanskrisen også har en påvirkning med mindre penger i omløp, da blir gjerne eiendommer og personer med en litt høyere standard enn vanlig fristende mål.

Desperasjon fører til at endel tar større sjanser for å skaffe penger, det er bare synd at det skal føre til slike tragiske episoder.

En stor andel av fastboende venner har sett behovet i å bevæpne seg og med et litt anderledes lovverk en Norge er det sett som "legetimt" å forsvare eiendom og eget liv, selv om en som "farang" må ta noen omveier for å lovlig ha våpen i hus..

8 kommentarer:

  1. "En stor andel av fastboende venner har sett behovet i å bevæpne seg og med et litt anderledes lovverk en Norge er det sett som "legetimt" å forsvare eiendom og eget liv, selv om en som "farang" må ta noen omveier for å lovlig ha våpen i hus.."

    Og hvor i all verden har du dette ifra? Vet ikke om noen utlendinger som innehar ulovlige våpen her i Thailand, og jeg kjenner en del av dem.

    Hadde dem visst konsekvensen av det å ha ulovlig våpen, så dem dem ikke engang tenkt en så dum tanke. Ikke særlig fristende å måtte tilbringe de neste 10 årene i ett Thailandsk fengsel.

    Mvh.
    NorThai
    www.northai.net

    SvarSlett
  2. Sa jeg ulovlig? Tror ikke det, derimot sa jeg "for å lovlig ha våpen i hus".

    Er vel et stykke fra det til å "inneha ulovlige våpen".

    Jeg kjenner heller ingen som innehar ulovlige våpen, derimot kjenner jeg flere som har lovlige våpen i husstanden, husstanden vil være nøkkelordet her siden det i utgangspunktet ikke er mulig for en utlending å eie våpen i Thailand.

    Meen siden det er LOS det er snakk om er det jo ingen regler uten unntak og noen utlendinger har faktisk også fått tillatelse, det krever nok riktig så bra bekjentskaper men i de fleste tilfeller registreres nok våpen på familie.

    SvarSlett
  3. Stakkars barna.... ha en fin dag, Jeg ber til store makt over oss for dere har dere bra... Jeg håper at dere ikke sett denne grusomme tink og ikke heller se mere i deres live. klem fra alle oss, vi er med dere. hei hei..

    SvarSlett
  4. "AMAZING THAILAND" en gang til !!!!

    SvarSlett
  5. Vi får håpe at denne mannen overlever, og at det virkelig er en tilfeldig handling. Når det gjelder Thailand, med thailansk kone og dertil thailansk familie vet man aldri. Forutinntatt? Ja

    SvarSlett
  6. Hele Landet er en spøg!

    SvarSlett
  7. . . . . . . dersom norske turister virkelig hadde hatt kunnskaper om Thailand, ville de færreste ha valgt landet som reisemål for 2-3 ukers ferie, - eller lengre.

    Thailand legger nemlig et pottetett lokk på all informasjon om alt som har negativ innflytelse på besøkendetallet. Intet er mere misvisende enn uttrykket "Land of Smiles"! Og norsk journalistikk er ´hjernedødt´ når det kommer til sannferdig og pålitelig informasjon om dette landet. Ditto når
    det gjelder UD, ambassaden og konsulatene, - for ikke å snakke om alle som profiterer på den relativt høye (turist)aktiviteten: reiseselskaper og -byrå, flyselskaper, etc., etc.

    Ha en fortsatt god dag, - i Norge!

    Med hilsen

    "Fastboende nordmann i Thailand!

    SvarSlett
  8. til Roger M.

    du har helt rett i alt du sier.

    fra fastboende i Udonthani

    SvarSlett