søndag 6. september 2009

Hvorfor ikke hund?

Suang Puangsri fra Thailand bor sammen med 5000 skorpioner, i tillegg til kone og sønn selvsagt.

Det minner jo litt om Prayoon Thongjon som deler seng med en krokodille men jeg vet ærlig talt ikke hva som er verst og er sjeleglad vi bare har hund...

Kona bare ristet på hodet og mumlet Ting Tong da hun så artikkelen men hun kjøpte forklaringen med buddhistisk tro glatt, jeg hadde igrunn ikke forventet noe annet heller da jeg vet hva det koster henne bare å ta livet av en fisk.

Selvsagt kan det meste rettes opp ved gode gjerninger og donasjoner men om "shit happens" vet en jo hvorfor, hvis en mot formodning skulle være heldig en gang kan jo det også enkelt forklares:)

Thailand, buddhisme og logikk er ikke noe som ved første øyekast virker å ha noe med hverandre å gjøre, nå er jo også thai buddhisme ispedd litt forskjellige elementer også siden Thailand/Siam har en noe broket fortid med hinduisme og overtro.

Dette gjør at det er særs vanskelig å få grep om, noe alle thailendere simpelthen vil avfeie med at en jo ikke er thai så det ligger naturlig nok langt utenfor ens fatteevne.

For en fra vesten vil nok handlingen med å betale for å slippe fri fugler fra bur virke som svindel når en vet at fuglene er tilbake i buret kort tid etter, en vil kanskje bli overrasket hvis en får vite at thailenderen som betaler også vet dette men fremdeles betrakter det som en god gjerning?

Ta da å prøv litt vestlig logikk, det blir garantert en lite givende diskusjon :)

2 kommentarer:

  1. Hmm, skal tru om det ikke er noe dobbelmoral her? Full jobb med å fange Sikader og andre innsekter som han forer sine skorpioner ;-)

    SvarSlett
  2. Og en ambisjon om å havne i Guiness :)

    SvarSlett